Nov 29, 2011

STEREO HEARTS

"Stereo Hearts"
(feat. Adam Levine)

[Adam Levine:]
My heart's a stereo
It beats for you, so listen close
Hear my thoughts in every no-o-o-te
Make me your radio
And turn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo

[Travie McCoy:]
Gym Class Heroes baby!
If I was just another dusty record on the shelf
Would you blow me off and play me like everybody else?
If I asked you to scratch my back, could you manage that?
Like yea fucked up, check it Travie, I can handle that
Furthermore, I apologize for any skipping tracks
It's just the last girl that played me left a couple cracks
I used to, used to, used to, now I'm over that
'Cause holding grudges over love is ancient artifacts

If I could only find a note to make you understand
I'd sing it softly in your ear and grab you by the hand
Just keep it stuck inside your head, like your favorite tune
And know my heart's a stereo that only plays for you

[Chorus:]
My heart's a stereo
It beats for you, so listen close
Hear my thoughts in every no-o-o-te
Make me your radio
And turn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo

Oh oh oh oh, oh oh oh oh to my stereo
Oh oh oh oh so sing along to my stereo

[Travie McCoy:]
Let's go!
If I was an old-school fifty pound boombox (remember them?)
Would you hold me on your shoulder wherever you walk
Would you turn my volume up in front of the cops (turn it up)
And crank it higher everytime they told you to stop
And all I ask is that you don't get mad at me
When you have to purchase mad D batteries
Appreciate every mixtape your friends make
You never know we come and go like on the interstate

I think I finally found a note to make you understand
If you can hit it, sing along and take me by the hand
Just keep me stuck inside your head, like your favorite tune
You know my heart's a stereo that only plays for you

[Chorus:]
My heart's a stereo
It beats for you, so listen close
Hear my thoughts in every no-o-o-te
Make me your radio
Turn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo

Oh oh oh oh, oh oh oh oh to my stereo
Oh oh oh oh so sing along to my stereo

[Bridge:]
I only pray you'll never leave me behind (never leave me)
Because good music can be so hard to find (so hard to find)
I take your head and hold it closer to mine
Thought love was dead, but now you're changing my mind

[Chorus:]
My heart's a stereo
It beats for you, so listen close
Hear my thoughts in every no-o-o-te
Make me your radio
Turn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo

Oh oh oh oh, oh oh oh oh to my stereo
Oh oh oh oh (Gym Class Heroes baby!) so sing along to my stereo

Yeah

Nov 28, 2011

Hypocrite 2.0

Assalamualaikum...
Manusia-manusia....bilalah kau nak berubah..

Ingatlah wahai saudara-saudaar ku sekalian...Untuk berubah tu bukannye senang, tapi tidak mustahil sama sekali. 

'Every goal, dream, target WILL be achieved by taking the most important step, which is the first step'
and there you have it... The real story is, AWAL MUHARRAM! Permulaan bulan islam, permulaan satu hijrah, permulaan untuk berubah. Tapi, manusia makin pelik...(termasuklah aku). Mereka semua, "menyeru" dengan sekuat hati supaya semua orang berubah, 

"wey, tolong berubah! jangan lah buat mcm nie lagi!"

Tapi diorg tidak pernah sedar sama sekali, bahawa mereka lah yang patut berubah! Saya setuju dengan semua kawan2 saya yang kata "kita patut menegur, nanti mcm mne dia nak berubah", tapi ingat, kita pon kene berubah... Kita harus sedar bahawa kelemahan yang ada pada diri kita teramatlah banyak... Tegur dia dengan baik, bila dia tak terima, doakan dia supaya dia berubah, jangan nak kutuk dia kat ruangan yang terbuka, x elok..

Dan ingatlah wahai orang yang ditegur, terima lah dengan hati yang terbuka, kalau nak membantah, membantah lah dengan berhemah dan berhikmah...

Satu penjelasan bagi semua manusia yang salah faham dengan peribahasa jaga tepi kain orang.. Peribahasa ini merujuk kepada manusia yang KETERLALUAN mengambil perihal tentang seseorg yang lain.. mengambil berat dan dan ambil tahu sangat berbeza dengan peribahas tadi...

Apa yang saya mahu katakan ialah, sama2 kita menuju ke jalan yang sebenar sama-sama tanpa meninggalkan sapa-sapa di belakang... Tegur lah dengan hemah, terima tegur dengan hati yang terbuka.. itu jer... and one more thing..

I love my friends!!!


Nov 20, 2011

MUUSIC!

Assalamualaikum, hello everyone! Today I dont feel like doing anyhing..
I just want to lay on my bed..
Haha, as you can see, I am very relaxed today..
-cool- |8

Thats right, you get what i'm saying? haha...
straight to he point... Ive been a little emotional lately and it's quite bothering me...
when i say emotional i meant
various emotions..
and i somehow over came it wiiiiiiiiith...

music
Funny actually.. DO you feel me brother??
reader: youre insane
me: do i care??
(ITS MY BLOG FOR CRYING OUT LOUD!)

And that is called talking to yourself... say it again, taalkiing too yooure self.. get it?..
I am emotional.. huh... 
Lets continue!
I will always suite my emotions with a certain type or specific kind of song... examples!

Happy:



Sad

 


In love:



missing:




and i hear these songs all the time.. they soothe myself.. and always remind me to be patient and positive..
If not the lyrics, the rythm itself will help..
Its really amazing how music can effect a persons life that much..:D

WAIT!

there is this one music that tops of all of the above, I am not trying to be a show off or anything but, its for the better good of the people..

Its is........ al-QURAN...

It is undeniable that the quran will always be the best.. It has a kind of force that calms the human heart..

I love it and always will love it.. thats all for now..

GUDNITE!

Nov 19, 2011

waiting....

Assalamualaikum....

WHEN WILL MY BESTFRIEND APPEAR IN FRONT OF ME...:(

Nov 6, 2011

SEMPURNA


ASSALAMMUALAIKUM..
(x jawab dosa):D

Sudah sekian lama blog ini tidak di'update'kan.. haha, rindu pulak internet... Selepas PMR dah habis nie rasa relax semacam. Rasa macam hidup nie dah x de apa-apa dah (selain tanggungjawab wajib la). Rasa macam hidup nie dah boleh relax sepenuhnya, sehinggalah nampak buku teks tingkatan empat... dan juga subjek PHYSICS yang terpapar di buku teksnya.. haha, rehat sikit lagi...

Sejak kebelakangan ini kan, banyak peristiwa yang telah berlaku... dalam hidup saya, kawan keluarga... Banyak perkara yang tidak diduga.. dan mulalah cerita kita...:D

Saaaatu pagi, berlaku satu perbualan antara kawan baik yang cukup terkenal dengan hubungan erat mereka. Mereka berbual dengan semangat, cerita ntah apa tah... sampai lompat2 dan gelak terhabak2.. Kalau orang sekeliling tengok tak rasa nak marah tapi rasa macam nak senyum dan tumpang gembira kerana mereka mempunyai hubungan yang sangat baik. Sehinggalah ke petang, berlaku satu pertengkaran... X de sapa yang tau apa yang berlaku secara batin, tapi hanya lihat secara zahirnya, -mereka bergaduh-...

Tiba2 satu kelas jadi muram, kerana suasana kelas tidak diisi dengan gelak ketawa dua "sahabat" tadi... secara asalnya diorang duduk berdua tapi sekarang dah berpisah, sorg duduk sebelah timur kelas dan sorg lagi barat kelas melayan fikiran masing2... huhu, maka teramatlah sedih beta melihat.. maka beta pun bertitah kepada seorang sahabt itu "napa kau bergaduh dengan die?", die pun menjawab dengan garang "ahhh!! aku x nak cakap pasal die! aku x nak dengar pon nama budak tuh! buat sakit hati jer! aku punya layan die dengan baik die boleh buat mcm tuh kat aku?? kau pikir aku nie sapa??"...
     Dengan berat hati pon beta beransur dan bertanya kepada sahabat seorang lagi tuh, tanya soalan yang sama, jawapan nya lagi dasyat..." kau tau x! manusia macam DIA tuh(sambil menunjuk) x layak dipanggil kawan! malah x layak hidup di dunia ini!" aku punya susah payah............................." sampai habis.

Pergaduhan ini berlarutan sehinggalah bulan depan.. sangat merisaukan. X de sapa yang berusaha untuk merapatkan mereka...

Always remember: 'NOBODY IS PERFECT IN THIS WORLD, BUT ANYBODY CAN CHANGE FOR THE BETTER GOOD"

Kita ambil iktibar daripada cerita ini: Manusia semua membuat kesilapan, memang tidak dinafikan.. kesilapan tidak akan lari dalam kehidupan kita, tapi yang membuat kesilapan kita menjadi perbuatan yang berfaedah ialah dengan membaiki kesilapan itu. Ambillah kesilapan sebagai satu petunjuk untuk menjadi manusia yang lebih baik di muka bumi ini.. Kalaulah dua sahabat tadi mengaku kesilapan diorang, sudah tentu persahabatan diorang sekarang berterusan.. tetapi sebab kesombongan dan ego diorang tali silaturahim terputus... astaghfirullah.................................................

daningatlahwahaimanusia,berubahlahuntukkebaikan.orangyangakanmembantukitadalamkehidupanialahkawankita :D


Selamat hari raya aidil adha..

Music to my ears